Huisje Fladderak
 

Dit sfeervolle huisje dateert uit 1906 en is gelegen naast ons andere vakantiehuisje Pierewaai op nummer 9. Vanuit de woonkamer en slaapkamers heeft u een schitterend uitzicht op de prachtige, oude pastorie uit 1771 met haar romantische slingertuin. De historische kerk, het mooie karakteristieke laantje met haar oude bomen in laanbeplanting en het monumentale hek ademt de sfeer van 'Anton Pieck'. De authentieke straatverlichting biedt u 's avonds een heerlijk ouderwets tafereel.
 
In de tweede helft van 2014 waren we in de gelegenheid om dit huisje erbij te kopen. We hebben enkele aanpassingen gedaan, met behoud van authentieke elementen maar wel met het comfort van tegenwoordig, en het huisje gezellig ingericht. Sinds november 2014 is het klaar en zijn we gestart met de verhuur van huisje Fladderak. ingrediŽnt Fladderak heeft, klik hier voor het recept Pierewaai ) vonden we dit een mooie
 
In onze zoektocht naar ook een toepasselijke naam voor dit huisje hebben we gekozen voor de naam Fladderak. Dit is namelijk een typisch Gronings drankje van de firma Hooghoudt uit Groningen en in combinatie met de naam Pierewaai (een heerlijk winterdrankje dat o.a. als ingrediŽnt Fladderak heeft, (klik hier voor het recept) vonden we dit een mooie naam en sindsdien prijkt deze naam op een houten bord op de gevel van huisje Fladderak.
 

Indeling:

Begane grond: sfeervolle, knusse woonkamer met balkenplafond met spotjes en markiezen aan de achtergevel met uitzicht op de monumentale pastorie met slingertuin. Grote, zonnige woonkeuken met koelkast, oven, vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker), ruime hal, badkamer met ligbad en aparte douche en toilet. Slaapkamer met 2-persoons bed (160x200 cm) en bijpassende ruime kledingkast. Bijkeuken. Er is een schuurtje voor de fietsen met een oplaadpunt voor elektrische fietsen.
 
Verdieping: vaste trap naar de 2-persoons slaapkamer voorzien van twee 1-persoons seniorenbedden (90x200 cm), die desgewenst los of aan elkaar geplaatst kunnen worden..
 

Tuin met 2 terrassen:

Op het zonnige terras van huisje Fladderak is het heerlijk toeven en geniet u van de rust van Oost-Groningen. Natuurlijk zijn er tuinstoelen en een parasol aanwezig. Op hele warme dagen kunt u tevens kiezen voor het (schaduw)terras aan de voorkant van huisje Fladderak. Hier is het heerlijk koel en heeft u een prachtig uitzicht op de pastorie en de historische kerk.
 

Het gehele huisje wordt centraal verwarmd (CV) en is geheel voorzien van laminaat.
 
Heeft u iets te vieren met uw familie of vriendengroep? Uiteraard kunt u in dat geval beide huisjes tegelijk huren zodat u toch samen bent maar ook nog enige privacy heeft. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij denken graag met u mee!
 
   WiFi aanwezig.
 
Huisdieren en roken zijn niet toegestaan.