Huisje Pierewaai
 

youtube filmpje RTV Noord winnaar "Mooiste vakantiehuisje van Nederland 2011-2012"
 
Dit huisje dateert uit 1925 en is gelegen naast ons andere vakantiehuisje Fladderak op nummer 11. Vanuit de woonkamer, keuken en slaapkamers heeft u een schitterend uitzicht op de prachtige, oude pastorie uit 1771 met haar romantische slingertuin. De historische kerk, het mooie karakteristieke laantje met haar oude bomen in laanbeplanting en het monumentale hek ademt de sfeer van 'Anton Pieck'. De authentieke straatverlichting biedt u 's avonds een heerlijk ouderwets tafereel.
 
In vroegere tijden deed huisje Pierewaai dienst als dranklokaal met een zachte vergunning. In 2009/2010 hebben wij, met behoud van authentieke elementen maar met het comfort van tegenwoordig, het huisje gerenoveerd en sinds Hemelvaart 2010 bieden wij huisje Pierewaai aan als vakantiewoning.
 
In onze zoektocht naar een toepasselijke naam voor ons huisje speurden we via Google naar een typisch Gronings drankje en kwamen uit op het winterse drankje Pierewaai (klik hier voor het recept) dat o.a. gemaakt wordt van het jeneverachtige drankje Fladderak van de firma Hooghoudt uit Groningen. Pierewaai vonden we een toepasselijke naam voor ons huisje en sindsdien prijkt het mooie houten naambord "Pierewaai" op de gevel van nummer 9.
 

Indeling:

Begane grond: sfeervolle, zonnige woonkamer met balkenplafond en romantische markiezen aan de buitengevel. Open keuken (koelkast met diepvriesvak, oven, vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat, Senseo-apparaat, waterkoker), hal, badkamer met aparte douche en badkamermeubel, toilet. Tweepersoons slaapkamer met 2-persoons bed (160x210 cm). Schuurtje met oplaadpunt voor elektrische fietsen.
 
Verdieping: 2-persoons slaapkamer met twee 1-persoons seniorenbedden (90x200 cm), die desgewenst los of aan elkaar geplaatst kunnen worden. De trap naar de verdieping is stijl maar heeft twee trapleuningen aan beide kanten om het lopen naar boven wat te vergemakkelijken.
 

Tuin met terrassen:

In de zonnige tuin van huisje Pierewaai is het heerlijk toeven en geniet u van de rust van Oost-Groningen. Natuurlijk zijn er tuinstoelen en een parasol aanwezig. Er zijn 3 terrassen waarvan één met een houten picknicktafel.
 

Het gehele huisje wordt centraal verwarmd (CV) en is geheel voorzien van laminaat.
 
Heeft u iets te vieren met uw familie of vriendengroep? Uiteraard kunt u in dat geval beide huisjes tegelijk huren zodat u toch samen bent maar ook nog enige privacy heeft. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij denken graag met u mee!
 
   WiFi aanwezig.
 
Huisdieren en roken zijn niet toegestaan.