Huisje Hassebasje
 

youtube filmpje "rondleiding door huisje Hassebasje"
 
Op één van de mooiste plekjes tussen Finsterwolde en Oostwold (gemeente Oldambt) in de voormalige Graanrepubliek staat lieflijk verscholen in het groen te midden van het natuurgebied ons juweeltje: huisje Hassebasje. Dit fantastische plekje met zon rondom biedt u vrij uitzicht over de rietkraag van de vaarverbinding met het Oldambtmeer vanuit de woonkamer en natuurlijk vanaf de diverse terrassen in de grote (bos)tuin van 2000 m2. Ook de bootjes, die met mooi weer langsvaren, zijn vanaf huisje Hassebasje te aanschouwen.
 
Wie van rust houdt, is hier absoluut op zijn plek. Een hengeltje uitgooien in de vaart, vogels en vlinders spotten in de tuin en haar directe omgeving, fietsen en wandelen in de natuurgebieden en de polders, een dagje naar Groningen, een bezoekje aan de zeehondjes langs de dijk bij Termunten of gewoon de hele dag vertoeven rondom huisje Hassebasje: alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn aanwezig.
 
De Blauwestad met het Oldambtmeer is het jongste waterrecreatiegebied van Nederland. Rust en ruimte zijn hier nog volop aanwezig. Voor uw boodschappen hoeft u trouwens niet ver te rijden: de supermarkt en de slager liggen op een afstand van zo'n 2 km van huisje Hassebasje.
 
In onze zoektocht naar ook weer een toepasselijke naam voor dit huisje hebben we gekozen voor de naam Hassebasje. Een Hassebasje (of Hassebassie) betekent een borrel op z'n Amsterdams en omdat onze andere twee huisjes door hun geschiedenis een achtergrond met drank hebben (zie hiervoor de link met informatie over huisje Pierewaai), vonden we het leuk om ook dit huisje daarin te betrekken. André van Duin zong in 1979 overigens nog een liedje over een Hassebasje liedje Hassebasje op Youtube
 

Indeling:

Begane grond: sfeervolle, ruime en zonnige woonkamer met tuindeur en (deels) balkenplafond met vrij uitzicht op de bostuin en de rietkraag van de vaarverbinding. De keuken is voorzien van een koelkast, combimagnetron, vaatwasser, koffiezetapparaat en waterkoker. Er is een apart toilet met fonteintje. De fraaie badkamer is voorzien van een ruime douche met een groot badmeubel. Er is een grote slaapkamer met tuindeur en deze is voorzien van een 2-persoons bed (1.80 x 2.10) en een kledingkast. De andere slaapkamer is een stuk kleiner (2.40 x 1.40 en heeft een stapelbed (0.80 x 2.00) en een hoge smalle kledingkast. Er is een garage voor de fietsen, welke is voorzien van een oplaadpunt voor elektrische fietsen.
 

Verdieping:

Deze is niet toegankelijk (te schuin dak).
 

Tuin met terrassen:

Op de terrassen heeft u een prachtig uitzicht op onze bostuin van 2000 m2 en op de rietkraag en het water van de vaarverbinding naar het Oldambtmeer (Blauwestad). Hier geniet u van het geluid van de vogels en de idyllische rust van Oost-Groningen. Natuurlijk is er een tuinset en parasol aanwezig. Op hele warme dagen is er altijd ergens een natuurlijk schaduwplekje te vinden.
 

Het gehele huisje wordt centraal verwarmd (CV) en is voorzien van laminaat (woonkamer en slaapkamers) en plavuizen (keuken, hal, toilet en badkamer).
 
   WiFi aanwezig.
 
Huisdieren en roken zijn niet toegestaan.